Να πας το παιδί σου στην Πάρνηθα

Και δεν το λέω αυτό ούτε επιτακτικά, ούτε φυσικά με διάθεση να σου υποδείξω κάτι. 

Σου δίνω συμβουλή. 

Μία συμβουλή από μάνα σε μάνα, από μάνα σε πατέρα ή έστω από μάνα σε γιαγιά και παππού. 

Το να φέρνεις το παιδί σου συχνά πυκνά σε επαφή με τη φύση είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να του δώσεις. 

Μην μου λες ότι δεν έχεις λεφτά ούτε για βενζίνη, είναι μακριά η Πάρνηθα ή δεν τρελαίνεσαι για την φύση.

Η φύση είναι αυτή που μας γέννησε και αυτή που μας κρατάει στη ζωή. Όσο πιο σύντομα το παιδί σου το νιώσει αυτό, τόσο πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος θα γίνει. Θα σεβαστεί το περιβάλλον, θα το προσέξει, θα το προστατεύσει. Θα έχει την δική του διέξοδο στα άγχη και τις σκοτούρες της καθημερινότητας, θα αναζητάει την επαφή μαζί της για να πάρει δυνάμεις και να προχωρήσει! 

Είναι τόσα τα καλά που ειλικρινά, γιατί να δώσεις λεφτά να πας στο βασίλειο του Άι Βασίλη στο MEC Παιανίας όταν έχεις ένα ολόκληρο βασίλειο όλο τον χρόνο στα πόδια σου; Εντάξει όχι ακριβώς στα πόδια σου, αλλά πολύ κοντά. 

Η επαφή με την φύση μπορεί να γίνει βέβαια όχι μόνο στην Πάρνηθα, που τις προάλες πήγαμε με τις μικρές μας στο υπέροχο καταφύγιο Φλαμπούρι. Μπορεί να γίνει ακόμα και στον Υμηττό. Αρκεί να το πάρεις απόφαση. 

Και πίστεψέ με, θα νιώσεις τόσο όμορφα όταν δεις το παιδί σου να γελάει χωρίς αύριο και να συζητάει για αυτή την βόλτα πολλές μέρες μετά.



Σχόλια

  1. Η ανάρτηση σου με βρίσκει για άλλη μια φορά να συμφωνώ απόλυτα!
    Θυμάμαι εκεινα τα μεσημέρια που μας πήγαινε η μητέρα μου,σχεδόν καθημερινά, στον Υμηττο με κουρελού και απαραίτητα φαγωσιμα/παιχνιδια με νοσταλγία...Ακόμα το συζητάμε με τα αδέρφια μου και φυσικά έχει γινει τροπος ζωής μας η ασχολία με τη φύση και τη θάλασσα θέλω να προσθέσω!!!
    Βουρ στη φύση λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for your comment!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσημες νονές- Διάσημοι νονοί- Τυχερά βαπτιστήρια

Κεφάλαιο "Παιδικός Σταθμός" ή απλά ένα χάος στο κεφάλι μας;

Αργά και σταθερά