Πώς να κάνεις το παιδί σου να πιστέψει στον Άγιο Βασίλη

Φέρε στο σπίτι τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Tα Χριστούγεννα όλοι τα έχουμε συνδέσει με την εικόνα του Άγιου Βασίλη να σκαρφαλώνει καμινάδες, να κρατάει στοργικά στην αγκαλιά του μικρά παιδιά ή να μοιράζει δώρα. Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με την προσμονή της επίσκεψης του Άγιου Βασίλη στο σπίτι μας και με την εντύπωση ότι αν είμαστε καλά παιδάκια θα μας προσφέρει τα δώρα που ζητήσαμε.

Από την Μπέτυ Σύγγελου

Ο Άγιος Βασίλης όμως, πέρα από τα δώρα και την αφθονία, είναι μία φιγούρα που συμβολίζει και άλλες, πιο σημαντικές αξίες. Είναι το πρόσωπο που φέρνει την αγάπη και την ενότητα στον κόσμο. Συμβολίζει την αξία της υπομονής ,της ευγένειας και της καλοσύνης.

Εσύ που τώρα δεν είσαι πια παιδί, αλλά έχεις παιδί και θέλεις να του μεταλαμπαδεύσεις αυτές τις αξίες, μπορείς να το κάνεις, ξεκινώντας από τα πολύ βασικά.

Να κάνεις το παιδί σου να πιστέψει ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης!

Για να γίνει αυτό δεν έχεις παρά να διαβάζεις στο παιδί σου βιβλία για τον Άγιο Βασίλη. Είναι σημαντικό να ξέρει την «ιστορία» του, καθώς και το πώς προετοιμάζεται όλο τον χρόνο για το μεγάλο ταξίδι στο έλκηθρό του.

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, κάθισε μαζί με το παιδί σου να συντάξετε και να στείλετε ένα γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη με όλα αυτά που θέλει από αυτόν, αλλά και το πόσο ανυπομονείτε να τον έχετε στο σπίτι σας.

Πήγαινε για ψώνια χωρίς το παιδί σου. Πρόσεχε όταν αγοράζεις τα δώρα και όταν τα τυλίγεις, δεν θέλεις το παιδί σου να καταλάβει ότι όλα προέρχονται από εσένα.

Βέβαια θα βοηθούσε πολύ αν και εσύ έδειχνες ενθουσιασμό και προσμονή για την άφιξη του Άγιου Βασίλη.

Για να τονώσεις την προσμονή αυτή, μπες στο Santa Tracker, μία υπηρεσία της google που μετράει αντίστροφα τις ημέρες για την άφιξη του Αγίου Βασίλη.

Την παραμονή της άφιξης του Αγίου Βασίλη, ζήτησε από το παιδί σου να σε βοηθήσει να φτιάξεις λαχταριστά μπισκότα και αφήστε τα κοντά στο δέντρο μαζί με ένα ποτήρι γάλα.

Το στοιχείο της έκπληξης είναι κάτι που εκτιμούν πολύ τα παιδιά. Κάνε την διαφορά και χάρισε στο παιδί σου και ένα δώρο που δεν έχει ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη.

Την ημέρα που θα σας «επισκεφθεί» ο Άγιος Βασίλης, προσπάθησε να το κάνεις πιο πιστευτό αφήνοντας πατημασιές ή αφήνοντας το ποτήρι με το γάλα μισοάδειο και τα μπισκότα μισοτελειωμένα.

Αφού ο Άγιος Βασίλης σας επισκεφθεί και οι γιορτές τελειώσουν, στείλε γράμμα από τον ίδιο, ο οποίος θα λέει πόσο νόστιμα ήταν τα μπισκοτάκια που έφαγε στο σπίτι σας και το πόσο χαρούμενος είναι που είδε ότι το παιδί σου ήταν τόσο καλό όλο τον χρόνο, και πόσο του άξιζε να πάρει όλα αυτά τα δώρα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσημες νονές- Διάσημοι νονοί- Τυχερά βαπτιστήρια

Κεφάλαιο "Παιδικός Σταθμός" ή απλά ένα χάος στο κεφάλι μας;

Αργά και σταθερά