Γιατί πρέπει να στολίσεις το δέντρο μαζί με τα παιδιά σου;

Κυριακή εχθές και είπαμε να στολίσουμε το δέντρο μας.
Από το 2010 όπου και άρχισα να ζω με τον καλό μου, έχουμε ξεκινήσει ένα "οικογενειακό έθιμο".

Πρόκειται για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου! 

Τι εννοώ όμως με αυτό; 

Καλούμε γύρω στα τέλη Νοεμβρίου τους κοντινούς μας φίλους, τρώμε, πίνουμε και στολίζουμε το δέντρο μας! Ξεκίνησε το 2010, όταν είμασταν όλοι ελεύθεροι, και έχει εξελιχθεί σε γιορτή για τα παιδιά μας, μιας και πλέον οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον από ένα παιδί!

Δεν μπορώ με λόγια να σου περιγράψω τον ενθουσιασμό της μεγάλης μου κόρης, ετών 4, που πλέον έχει μεγαλύτερη αντίληψη των πραγμάτων, όταν είδε την κούτα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πόσο μάλλον όταν ανοίξαμε τις κούτες με τα στολίδια! Ή τα γέλια της μικρής μου Ευγενίας, ετών 2, όταν συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί γύρω από το δέντρο για να βγάλουμε την καθιερωμένη φωτογραφία.

Η γιορτή του στολισμού του δέντρου είναι μία υπόθεση προσωπική, η κάθε οικογένεια επιλέγει τον τρόπο που θέλει να την γιορτάσει. Όμως το σημαντικό για όλες τις οικογένειες είναι ο στολισμός και η διαδικασία γύρω από αυτό.

Δώσε στο παιδί σου εικόνες αγάπης, χαράς, επικοινωνίας, με τον τρόπο που εσύ θέλεις, αλλά σε παρακαλώ μην το προσπερνάς ή το αναβάλεις επειδή βαριέσαι να το κάνεις ή βαριέσαι να ξεστολίζεις μετά τις γιορτές.

Η εικόνα του δέντρου για το παιδί σου είναι κάτι παραπάνω από ένα στολισμένο δέντρο φτωχά ή πλούσια σε μία γωνιά του σπιτιού σου.

Είναι η μέρα που όλη η οικογένεια μαζί συγκεντρώθηκε και συνεργάστηκε για να δημιουργήσει κάτι. Είναι η ημέρα που ήρθε η νονά ή ο νονός του παιδιού σου και αγκαλιά βάλανε ένα στολίδι στο δέντρο. Είναι η ημέρα που φάγατε κέικ από τα χεράκια σου καθώς στολίζατε το δέντρο.

Καλές γιορτές!





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for your comment!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσημες νονές- Διάσημοι νονοί- Τυχερά βαπτιστήρια

Κεφάλαιο "Παιδικός Σταθμός" ή απλά ένα χάος στο κεφάλι μας;

Αργά και σταθερά