Φ Ι Λ Ι Α

Καλημέρα κάθε μέρα και όλη μέρα!

Τις προάλλες, σερφάροντας στο νετ βρήκα ένα πολύ όμορφο άρθρο για τους φίλους που τους έχουν ανάγκη ακόμα και οι μαμάδες! (φαντάσου δηλαδή)...

Όπως σου είπα και στο προηγούμενο ποστ, η ζωή μετά την γέννηση των παιδιών συνεχίζεται, απλά υπό άλλες προϋποθέσεις. Συνεχίζουμε να έχουμε τους φίλους μας, να πηγαίνουμε βόλτες κλπ., αυτά που λέγαμε ε...

Και ιδού οι έξι κατηγορίες φίλων που χρειαζόμαστε στην μ.γ. εποχή:

1. Η μαμά που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με εμάς 

Γιατί τη χρειαζόμαστε: Επειδή μας καταλαβαίνει. Ξέρει ότι για να καταφέρουμε να βγούμε με την υπόλοιπη παρέα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε ότι κάποιος θα μείνει στο σπίτι με το παιδί. Επίσης, δεν μας κοιτάζει στραβά όταν λέμε «πρέπει να πηγαίνω γιατί έχω να ταΐσω». Κι όταν πηγαίνουμε στο σπίτι της με το μωρό, δεν αγχωνόμαστε να έχουμε χιλιάδες πράγματα μαζί μας γιατί εκεί θα βρούμε και πάνα και μωρομάντιλα και μια έξτρα αλλαξιά αν λερωθεί το μωρό. Και, τέλος, επειδή είναι η μόνη από τις φίλες που θα είναι επίσης ξύπνια στις 8 το πρωί της Κυριακής για να μιλήσουμε στο τηλέφωνο για το πόσες φορές ξυπνήσαμε την προηγούμενη νύχτα. 

Είναι σημαντικό να συζητάς πράγματα που σε απασχολούν για το παιδί σου με ένα φίλο που πρόσφατα απέκτησε παιδί και έχει την ίδια οπτική στο πως θα μεγαλώσει το παιδί του (γι' αυτό είσαστε και φίλοι άλλωστε ).

2. Η φίλη που δεν έχει παιδιά
Γιατί τη χρειαζόμαστε: Η μητρότητα είναι ένας από τους ρόλους μας, αλλά δεν είναι ο μόνος. Για εκείνες τις ώρες, λοιπόν, που νιώθουμε την ανάγκη να συζητήσουμε κάτι διαφορετικό από το πόσα ml γάλα έφαγε το πρωί και ποια κρέμα είναι η καλύτερη για το εξάνθημα από την πάνα, χρειαζόμαστε μια φίλη που μπορεί να μας μεταφέρει –ή να μας κάνει να επιστρέψουμε– σε άλλους… κόσμους. Οι συζητήσεις για το νέο της φλερτ, για τα κουτσομπολιά από το τελευταίο πάρτι που πήγε, για τις λεπτομέρειες του επόμενου ταξιδιού της είναι αποδείξεις ότι υπάρχει κι άλλος κόσμος έξω από τα στενά περιθώρια ενός παιδικού δωματίου. 

Ααααα! Το να έχεις φίλους εκτός οικογενειακής ζωής είναι ευτυχία! Ζεις σε διπλό ταμπλό, σε παράλληλους κόσμους, απολαμβάνοντας και τους δύο χωρίς να στερείσαι ούτε την ιδιότητα σου σαν νέα γυναίκα, αλλά ούτε και την ιδιότητα της μάνας. Εννοείται βέβαια ότι με αυτούς τους φίλους μπορείς να συζητήσεις που και που πράγματα που σε απασχολούν και αφορούν το μικρό σου τέκνο!


3. Η μαμά που τα έχει περάσει πριν από εμάς
Γιατί τη χρειαζόμαστε: Επειδή είναι ο από μηχανής θεός που έχει πάντα τη σωστή απάντηση στην ερώτηση «και τώρα τι πρέπει να κάνω;». Ανεξάρτητα από το αν η αιτία που μας έχει φέρει στα όρια της απόγνωσης είναι οι κολικοί, η ατοπική δερματίτιδα ή η έβδομη φορά που το μωρό ξυπνάει μέσα στη νύχτα, αυτή η φίλη πιθανότητα την έχει ήδη αντιμετωπίσει.

Πόσες φορές έχω ρωτήσει αυτή την δόλια την Ανθή για πράγματα που έχει η μικρή μου και είχε πάντα την πιο σωστή και καθησυχαστική απάντηση που μπορούσα να ακούσω! Σε αυτή την κατηγορία, μάλλον σε όλες τις κατηγορίες, φυσικά απαγορεύεται να έχουν αυτό το ρόλο οι μαμάδες ή οι πεθερές. 


4. Η φίλη που δεν μας χαλάει ποτέ χατίρι
Γιατί τη χρειαζόμαστε: Είναι εκείνη που θα δεχτεί με χαρά να πάρει τα παιδιά από το σχολείο όταν κάποια επαγγελματική εκκρεμότητα μας κρατήσει λίγο παραπάνω στο γραφείο και θα αναλάβει το μωρό μας για να καταφέρουμε να πάμε για μισή ώρα στο κομμωτήριο. Είναι η φίλη που όταν επιστρέψαμε από το μαιευτήριο ήρθε με μια αγκαλιά δώρα για το νεογέννητο και ένα ταψί παστίτσιο για τη μαμά και τον μπαμπά (δεν μας είχε περάσει καν από το μυαλό ότι κάτι θα πρέπει να φάμε!). 

Εντάξει σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαν να είναι και οι μαμάδες ή οι πεθερές. Είναι πάντα (σχεδόν) διαθέσιμες και ξέρουν να φτιάχνουν πολύ ωραίο παστίτσιο ;)

5. Η φίλη που ακολουθεί τη μόδα
Γιατί τη χρειαζόμαστε: Για να μας δώσει στυλιστικές συμβουλές για το πώς θα καμουφλάρουμε την –ακόμα– χαλαρή κοιλιά μας ή για να μας δανείσει ένα αληθινά κομψό σακάκι για το επαγγελματικό δείπνο που προέκυψε την τελευταία στιγμή. Κι όταν επιτέλους πάρουμε την απόφαση να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας πεπεισμένες ότι, ναι, μπορούμε να είμαστε και μαμάδες και καλοντυμένες, εκείνη και το έμπειρο μάτι της θα εμπιστευτούμε για το νέο μας λουκ. 

Εδώ βέβαια πρέπει η φίλη σου να είναι στα ίδια κυβικά με εσένα. Άντε τώρα να πας να φορέσεις σακάκι φίλης που δεν έχει γεννήσει και να μην σου μπαίνει ούτε το ένα χέρι.

6. Η εκνευριστικά ειλικρινής φίλη
Γιατί τη χρειαζόμαστε: Επειδή όλοι πρέπει να ακούμε την αλήθεια κάποιες φορές. Ακόμα κι όταν πονάει, είναι πάντα ανεκτίμητη. Μπορεί να μη χαρήκαμε όταν ακούσαμε ότι το προ εγκυμοσύνης τζην μας δείχνει σαν να διαμαρτύρεται πάνω μας, όμως σίγουρα ήταν χρήσιμο να το γνωρίζουμε πριν εμφανιστούμε έτσι στη συγκέντρωση των παλιών συμμαθητών μας. Ένας άνθρωπος που μπορεί να μας πει αυτό που σκέφτεται κι όχι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε είναι ένας αληθινός φίλος. Στις περισσότερες γυναίκες αυτό το ρόλο παίζει συνήθως η αδερφή ή η μητέρα ή μια φίλη με την οποία γνωρίζονται από μικρές. 

ΟΚ κανένα πρόβλημα και εδώ. Η αλήθεια να λέγεται!  

Φιλενάδες μου, με παιδιά ή χωρίς, μικρότερες ή μεγαλύτερες μου, άνεργες ή εργαζόμενες, ψηλές κοντές ξανθιές μελαχρινές.... Σας αγαπώ!

Αστο καλό συγκινήθηκα πρωϊνιάτικα!

Πηγή imommy.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσημες νονές- Διάσημοι νονοί- Τυχερά βαπτιστήρια

Αργά και σταθερά

Μαμά, θα γίνει πόλεμος;