Επιστροφή στο παρελθόν


Θυμάστε την πρώτη φορά που οι γονείς σας έφεραν την συσκευή βίντεο στο σπίτι; Που για να πάρετε ένα τηλέφωνο στο εξωτερικό ή την επαρχία  πηγαίνατε στο καρτοτηλέφωνο; Μην μου πείτε ότι έχετε ξεχάσει τις κασέτες TDK που βάζατε στο κασετόφωνο, την ταινία που μασούσε και έπρεπε να την γυρίσετε για να μπορέσετε να ξανακούσετε το αγαπημένο σας συγκρότημα; Ή το τηλέφωνο το αναλογικό που οι γονείς μας κλειδώνανε με κλειδαριά για να μην παίρνουμε τηλέφωνα στο εξωτερικό;

Παλιές καλές εποχές που δεν ξανάρχονται. Εσείς που έχετε παιδιά, έχετε σκεφτεί ότι όλα τα παραπάνω θα τα περιγράφετε στα παιδιά σας σε ελάχιστα χρόνια και θα φαντάζουν άγνωστα στα αυτάκια τους;

Και όμως, όχι μόνο τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα, είναι αντικείμενα που τα παιδιά μας δεν θα δουν ή δεν θα μάθουν ποτέ.
Τα παιδιά μας δεν θα δουν ποτέ βιντεοκασέτα και αυτό γιατί πουθενά πλέον δεν χρησιμοποιείται. Όλα είναι ψηφιακά και σε πολύ υψηλότερη ανάλυση. Φανταστείτε στο μέλλον!
Όταν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν δεν θα αναθέσουν ποτέ σε ένα ταξιδιωτικό πράκτορα να τους βρει εισιτήρια. Εφόσον όλα πλέον μπορούν να γίνουν on-line και σε καλύτερες τιμές, γιατί κάποιος να πάει σε ταξιδιωτικό γραφείο;
Καταστήματα ενοικίασης ταινιών τα γνωστά video clubs, δεν θα υπάρχουν. Ειλικρινά ακόμα και στην εποχή μας πόσοι ακόμα όταν θέλουν να δουν ταινία την νοικιάζουν;
Τα μικρά μπομπιράκια μας δεν θα φοράνε ρολόγια. Τι να το κάνεις το ρολόι όταν έχεις στο χέρι σου συνέχεια ένα smartphone. Περιττό αξεσουάρ!
Η μικρή μου ποτέ δεν θα χρειαστεί να αγχωθεί ότι θα μας χρεώσει για υπεραστικές κλήσεις. Αν θελήσει να μιλήσει στην φίλη της στην Αγγλία απλά θα μπει στο internet και θα την βρει on- line.
Κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να συναντήσουν τα παιδιά μας και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό είναι το Dial-up Internet. Παλιά μεγαλεία!
Όλες οι εγκυκλοπαίδειες, έχουν επάξια αντικατασταθεί από το Wikipedia, το google και οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης.
Ξεχασμένοι φίλοι δεν θα υπάρχουν. Όσους έχεις θα τους έχεις και στο Facebook.
Την χαρά της προσμονής μέχρι να εμφανιστούν οι φωτογραφίες από φωτογραφικές με φιλμ δεν πρόκειται να την έχουν τα παιδιά μας.
Fax: Ακόμα και τώρα όταν ακούς κάποιον να λέει «θα σου στείλω fax» καταλαβαίνεις ότι είναι της «παλιάς σχολής». Φανταστείτε σε 10 χρόνια από τώρα.
Όταν τα παιδιά μας θα φτιάξουν το δικό τους σπίτι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα καλώδια που θα κρέμονται δεξιά αριστερά χωρίς λόγο. Όλα θα είναι wireless.
Θυμάστε τα σετ αλληλογραφίας που χρησιμοποιούσαμε για τα γράμματα που ανταλλάσαμε με τις φίλες μας; Εγώ έχω φυλάξει ακόμα τα γράμματα που αντάλλασα για χρόνια με την φίλη μου. Η μικρή μου, δεν θα έχει ποτέ αυτή την συλλογή, όλα τα e-mail από τις φίλες της θα είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή της ή καλύτερα στο smartphone της…
Πηγή DailyArticle

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσημες νονές- Διάσημοι νονοί- Τυχερά βαπτιστήρια

Κεφάλαιο "Παιδικός Σταθμός" ή απλά ένα χάος στο κεφάλι μας;

Αργά και σταθερά